lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kesä ja mansikat


 Mansikoita... Ensin söin niitä rasioittain. Sitten tehtiin juhannuksena mansikkakakku. Mansikkakakusta siirrytään vaniljajäätelön kautta kermavaahtoon...



Nyt mansikoita myydään jo tarjouksessa. Ensin ostin viisi kiloa ja pilkoin ne pakkaseen. Seuraavana päivänä ostin toiset viisi kiloa ja keitin hillon.

                Kesäni maku, mansikkahillo



4-5 kiloa mansikoita   ( 5 kilon mansikkalaatikosta annoin lasten syödä masunsa täyteen, lisäksi         keräsin kauneimmat suureen rasiaan jäätelön päälle. Saatoin itsekin syödä muutaman...)
1 kg hillosokeria
1 kpl vaniljatanko



Keitin mansikat ja sokerin suuressa kattilassa. Vaniljatanko viilletään veitsellä auki ja kaavitaan vaniljansiemenet veitsen kärjellä. Laitoin kattilaan myös vaniljatangon ja poistin sen ennen purkittamista. Annoin hillon kiehua kymmenisen minuuttia. Puhtaat lasipurkit kannattaa käyttää kiehuvassa vedessä jotta ne ovat steriilit eivätkä halkea kuumasta hillosta. Sulje purkit huolellisesti. Hillo saavuttaa lopullisen kauniin tahmean koostumuksensa vuorokaudessa ja säilyy parhaiten viileässä.


Kesäni maku, oma mansikkahilloni valmistui kaikkine esivalmisteluineen noin tunnissa ja voin todella luvata, että lopputulos on vaivansa arvoinen.
Ps.  Se olin minä joka yöllä jääkaapin keltaisessa valossa söi hilloa lusikalla suoraan purkista...

Kaunis Morsian toivottaa asiakkailleen lämmintä ja makeaa heinäkuuta!
Olemme kesälauantait kesälaitumella ja arkisin auki klo 12-18!
Kalevankatu 11 puh 09-644042
 http://www.kaunismorsian.fi/index.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti