perjantai 14. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka



Kesäkuu ja raparperipiirakka...


On Asioita joille on oma hetkensä. Minulle yksi niistä on raparperipiirakka ja alkukesä. Mustikkapiirakka kuuluu nauttia heinäkuussa, sitten omenapiirakka syysomenoista...





Raparperipiirakka             

150g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl sämpyläjauhoja/täysjyvävehnäjauhoja   


1 tl leivinjauhetta
halutessasi ripaus suolaa

3-4 raparperin vartta
250 g maitorahkaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria


Pohja: Vaahdota rasva ja sokeri.Lisää muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, yhdistä seokset taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan.
Kuori raparperit kevyesti, paloittele ja kiehauta nopeasti. Levitä raparperin palat piirakkataikinan pinnalle.
Sekoita rahka, muna ja sokerit ja kaada seos raparperipiirakan pinnalle. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti