sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Paistuvan leivän huumaava tuoksu

                       Leipää ja sympatiaa

     Nyt on niin iisiä olla hip ja trendikäs kun kotoilu ja downshiftaus on sallittua ja suotavaa, muodikasta suorastaan. 
Jotta kodikas oleilu ja lämpimäisten tuoksuinen koti ei kävisi työlääksi, annan oman kultaakin kalliimman leipäohjeeni. Ihan oma tämä ei toki ole, mutta työstän reseptillä kerta toisensa jälkeen suloisempia leipiä muuttamalla ohjetta mieleni mukaan. Leipä on perinteinen teeleipä ja se valmistuu siinä missä selaat aamun lehteä tai valmistat nopean päivälliskeiton. Iltapalalle ehdit kattaa kauniin pöydän ja kiehauttaa kaakaot.
 Rakastan perheeni onnellisia kasvoja kun sula voi valuu lämpimän leivän selästä ja hunaja tahmaa sormet.

           Teeleipä


Kaurateeleipä


2 dl vehnäjauhoa/ täysjyväjauhoja/ spelttijauhoja
2 dl kaurahiutaleita/ ruishiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl ruokosokeria/ fariinisokeria/ hunajaa
1/4 dl rypsiöljyä
2 dl maitoa/ vettä / luonnonjogurttia

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää neste ja öljy. Sekoita puuhaarukalla rivakasti. Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperille ja taputa jauhojen avulla kahdeksi pyöreäksi leiväksi. Pistele haarukalla ja paista uunissa 225 asteessa n. 10-12 min.

Ruisteeleipä, hunajalla ja jogurtilla
Lämpimiä ja kodikkaita tunnelmia sinulle ja rakkaillesi lähettää Kaunis morsian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti