tiistai 23. lokakuuta 2012

...Halloween!

      ...Marrasyö... Hallainyö... Kurpitsajuhla tai kekrijuhla...


Iloista halloweenia rakkaat morsiamet!


Halloween pohjautuu kelttiläisen kulttuurin mukaiseen uskomukseen, jossa tämän maailman ja yliluonnollisen maailman väliset rajat katosivat luonnon kuihtuessa ja kuollessa, ja henget saattoivat yrittää houkutella ihmisiä tuonpuoleiseen. Sen vuoksi juhlan aikana poltettiin kokkotulia asutusten ympäristössä, koska tulien uskottiin antavan suojaa henkien hyökkäystä vastaan.
Suomessa vastaava juhla oli kekri. Vainajille tarjottiin juhlaruokaa ja heidän odotettiin kylpevän saunassa. "Sielunpäivän iltana eli kekri-iltana naapurit kutsuivat toisiaan vieraiksi, lihaa syötiin ja viinaa juotiin ja yönvalvojaisia pidettiin. Painittiin ja veisata völlötettiin."

Täten minä leivoin kakun. Ja minkälaisen kakun! Jos se ei suoranaisesti houkuttele syöjiään tuonpuoleiseen, se totisesti houkuttelee ihmisparat hervottomaan herkutteluun... Leivoin siihen kaksi kerrosta suklaakakkua, toinen on perinteinen suklaa ja toisessa on turkinpippureita. Lisäsin kerrosten väliin kermavaahtoa ja kakun valelin lakritsikinuskilla. 



Jännittävää lokakuun loppua meille kaikille. Vuoden pimein aika on käsillä. Otetaan siis järeät aseet käyttöön ja ilo irti synkkyydestä!

(Ps. Kakun alkuperäisen ohjeen löydät täältä http://www.kinuskikissa.fi/lakritsikinuskileivokset-halloween-teemalla)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti