perjantai 6. syyskuuta 2013

syyskuun kurpitsa



Myskikurpitsa, talvikurpitsa, amerikkalaisittain butternutsquash...


Tunnetko jo tämän vaalean kullankeltaisen kurpitsakaunokaisen? Tein menneellä viikolla ihan taivaallista kurpitsapataa. Muhennos oli huikean
maukasta, kaunista ja värikästä.



Myskikurpitsamuhennos



1 myskikurpitsa
1/2 kesäkurpitsa
1 suuri sipuli
1 punainen paprika
3 tomaattia
1 tölkki tomaattimurskaa
2 dl vihreitä linssejä
mausteeksi:
1/2 mieto punainen chilipaprika
jauhettua inkivääriä
garam masala
suolaa
hunajaa/siirappia ( käytin taatelisiirappia, se on ihanaa!)

Kuori myskikurpitsa kuorimaveitsellä, halkaise ja poista siemenet. Kuutioi sekä myski- että kesäkurpitsa suureen kattilaan tai pataan. Hienonna sipuli. Lorauta hyvää oliiviöljyä. Pilko paprika, tomaatit. Myös porkkana sopii sekaan! Hienonna puolikas chilipaprika. 
Lisää tomaattimurska ja mausteet.

Olen ruoanlaitossa rento ja luova, siksi seuraavat maustemitat ovat ripaus, ropsaus ja loraus. Maun mukaan.

Padan voit antaa hautua uunissa 225 asteessa noin tunnin, kattila menee liedellä keskilämmöllä. Lisää siis muhennokseen mausteet, ripaus inkivääriä, garam masalaa ja suolaa maun mukaan. Lisäksi loraus hunajaa tai siirappia.

Linssit kannattaa keittää erikseen pienessä kattilassa. 2 dl linssejä ja 4 dl vettä, ripaus suolaa. Linssit ovat kypsiä kun vesi on imeytynyt. Lisää linssit muhennokseen vasta kypsentämisen loppupuolella jotteivat ne hajoa. Nyt tarkista maku ja mausteet. Muhennos on valmis kunnes kurpitsat ja muut käyttämäsi vihannekset ovat pehmeitä.

Tarjoa leivän kanssa, miksei myös riisin.





Hyvää ruokahalua, kutsu toki ystävät syömään!



Syksy ja talvi ovat juhlien aikaa! Teimme teille ihanan juhlahuoneen myymäläämme, jossa saat rauhassa sovitella ihania ilta- ja coctailpukujamme. Tervetuloa ilman ajanvarausta! 

Kaunis Morsian Kalevankatu 11 avoinna arkisin 10-18 la 11-15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti