lauantai 28. joulukuuta 2013

Vuoden 2013 viimeiset - välipäivien vuoksi kevennetyt - sadepäivien sulostuttajiksi

                
Suklaakakku 
                       sekä 
                    Rahkapiirakka
                                 kevennetyt ja herkulliset


Olen armoton herkkusuu...



...enkä koskaan seuraa reseptejä pilkulleen.


Nämäkin kakut voisin tehdä uudestaan taateleilla, säilykekirsikoilla, persikoilla...



Suklaakakkuni
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
(muutama tippa steviaa)
1 rkl pikakahvijauhetta
1 banaani
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
kookosöljyä vuoan voiteluun

1.Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kakkuvuoka kookosöljyllä.
2.Sekoita kuivat aineet kulhossa, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja munasokerivaahto, kääntele rahka ja muussattu banaani taikinaan. Banaanin voi korvata taatelin paloilla, viikunalla...
3.Paista kakku uunin alatasolla 20-25 minuuttia ja puuteroi tomusokerilla. Tarjoile vaikka omenasoseen tai vadelmahillon kanssa!


Rahkapiirakkani
Piirakkapohja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
5 tippaa steviaa
1 dl maitoa

1 omena tai persikka (säilypersikkaa)

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää maito ja stevia. Voitele piirakkavuoka kookosöljyllä. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa 5 minuuttia. Ota piirakkapohja uunista ja leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi piirakkapohjan pinnalle.

Rahka
150g maitorahkaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria
5 tippaa steviaa

Sekoita rahka, muna ja makeuttajat. Levita rahka piirakkapohjalle omenalohkojen päälle. Paista uunissa noin 15 minuuttia.





Vuoden 2013 viimeiset päivät käsillä...herkuttele ihan rauhassa!!             



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti