torstai 11. huhtikuuta 2013

Kuinka hallita stressiä ennen häitäsi


10 tarpeellista vinkkiä stressin hallintaan,
kuinka olla stressitön morsian?


Tunne rajasi...


Kysy itseltäsi, "Mitkä asiat saavat minut stressaantumaan?" ja "Kuinka voin ennakoida ja välttyä tältä?" Valmistautuminen ja itsetuntemus ovat avainsanat stressittömyyteesi.

Meditoi...


Häiden kynnyksellä tehtävälista ja jännitys saattavat ottaa vallan  rauhallisimmastakin morsiamesta. Ota itsellesi muutama minuutti aamustasi tai illasta ennen nukkumaan menoa.  Tyhjennä ajatuksesi ja hengittele rauhassa muutama minuutti. Tunne kuinka lihaksesi rentoutuvat ja syke laskee. Pysähdy hetkeksi tähän tunteeseen.
Kokeile aromaterapiaa...


Laventeli on tunnettu rauhoittavasta vaikutuksestaan. On myös muitakin, kuten Jasmiini, Kamomilla ja Basilika. Käytä aromaterapeuttisia öljyjä tuoksulyhdyissä tai pudota muutama tippa ranteellesi. Nauti illalla kuppi Kamomillateeetä.

Säilytä yhteys sulhaseesi...


Muistakaa huolehtia toisistanne ja parisuhteestanne. Keskellä häähumua ja -järjestelyitä  saattaa kumppani unohtua. Järjestäkää aikaa toisillenne ja käykää treffeillä, kävelyllä, laittakaa vaikka yhdessä ruokaa. Kun yhdessä kuljette myrskyjen läpi, seisotte entistä vahvemmin yhdessä vierekkäin!
Ota käyttöösi mantra...


Käykö tuleva anoppisi tai oma äiti hermoillesi? Valitse katseellesi kiintopiste. Hengitä sisään ajatellen "minulla on hyvä olo" ja hengitä ulos "olen rauhallinen". Tämä toimii munkeilla ja Zen-guruilla, miksei silloin sinullakin!

Pidä huoli itsestäsi...

Tämä on hyvin tärkeää. Kuntoilu lisää positiivisia vaikutuksia henkiseen ja fyysiseen kapasiteettiisi. Kaikki liikuntamuodot nostavat mielialaasi ja lisäävät stressiä hillitsevää endorfiinin tuotantoasi.



 Salli itsesi hermostua...


On ihan okei olla myös vähän epävakaa. On täysin normaalia ja jopa suotavaa  kyseenalaistaa koko naimisiinmeno ja elinikäinen sitoutuminen. Tunnista hermostumisesi, jaa ajatuksesi rakkaan ystäväsi tai kaasosi kanssa ja jatka eteenpäin. 

Pidä päiväkirjaa ajatuksistasi...


Kirjoittaminen on hyvin terapeuttista ja erinomainen keino purkaa suuria tunteitasi. Käsittele mielessäsi myllääviä asioita yksitellen, kuten otsikolla "isä". Jos mieltäsi painaa häistäsi poissaoleva isäsi, kirjoita kaipuustasi. Näin asiat eivät patoudu sisääsi ja mielesi pysyy kevyenä.
Älä epäröi delegoida...


Älä yritä suoriutua sankarina kaikesta itse -niin tehokas kuin oletkin. Valjasta ystäväsi ja lähimmäisesi askarteluiltamiin ja ostosreissuille.



 Hemmottele itseäsi...
Hieronta, kasvohoito tai manikyyri kauneushoitolassa tekevät ihmeitä stressitasollesi. Ajattele näitä hemmotteluhetkiä morsiamen tarpeina ja lisää ne "to do"-listallesi. Pelkkä pitkä, huolellinen kylpy tai sauna häivyttävät huoliasi ja hellivät hermojasi.

( Alkuperäinen teksti http://www.marthastewartweddings.com/228989/10-tips-be-stress-free-your-wedding/@center/272465/get-wedding-ready-guide#105856)



 Rakas tuleva morsian! Nauti ja paina mieleesi jokainen tuleva hetki häävalmisteluissasi. Elät nyt ikimuistettavia aikoja!!!

Häähumussasi hengessä mukana, Kaunis Morsian.
Kalevankatu 11 avoinna arkisin 10-18 La 10-15
Lämpimästi tervetuloa!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti